Käyttöehdot

Materiaalin rajoitukset

Kaikkea Kastuu.netissä julkaistua materiaalia koskevat tekijänoikeudet, jotka kuuluvat materiaalien julkaisijoille. Mitään Kastuu.netissä julkaistua materiaalia ei saa levittää, esittää omanaan tai muokata millään tavalla ilman tekijänoikeuden omistajien henkilökohtaista lupaa. Tämä koskee myös tutkimuksellista käyttöä. Kastuu.netin ylläpito ei voi antaa keskustelupalstan jäsenten puolesta tutkimuslupaa heidän tuottamaansa aineistoon. Kastuu.netin käyttäjien kuvia, nimimerkkejä tai heidän tuottamaansa materiaalia ei saa levittää ilman heidän henkilökohtaista lupaansa eteenpäin. Kastuu.netin jäsenrekisteri kuuluu luettelosuojan piiriin, joten senkin tutkimuksellinen käyttö vaatii erillisluvan rekisterin ylläpitäjältä.

Mitä tietoja minusta kerätään?

Kts. rekisteriseloste

Käyttäjän vastuu

Rekisteröityessään Kastuu.netin keskustelufoorumille käyttäjä sitoutuu käyttämään sivustoa voimassa olevien Suomen lakien, asetusten ja viranomaismääräysten sekä hyvien käytöstapojen mukaisesti. Kastuu.netillä on oikeus vapaasti muuttaa ja poistaa käyttäjän sivustolle lähettämää materiaalia (tarkoittaa lähinnä sääntöjen vastaisten tai laittomien viestien, kuvien yms. poistamista/muokkaamista).

Eettiset periaatteet

Yhteisön perusarvoja ovat

 • fetissien moninaisuuden kunnioittaminen
 • tasa-arvoinen kohtelu
 • rasismin ja syrjinnän vastaisuus
 • LGBTQIA+ -myönteisyys
 • inklusiivisuus, kaikkien ottaminen mukaan

Kastuu.netin käyttäjä sitoutuu huomioimaan nämä arvot kaikessa sivustoon liittyvässä toiminnassaan. Ketään ei tule syrjiä iän, sukupuolen, etnisen taustan, fetissin, sukupuoli-identiteetin tai seksuaalisen suuntautumisen takia.

Säännöt

 1. Sivuston käytön alaikäraja on 18 vuotta. Jos on syytä epäillä, että käyttäjä on alaikäinen, tunnus suljetaan.
 2. Alaikäisiä seksualisoivan materiaalin laittaminen sivustolle ja sellaiseen linkitys on kielletty.
 3. Maksullisen seuran tarjoaminen ja pyytäminen on kielletty. Myös maksullisia seksuaalipalveluja tarjoaville sivustoille linkittäminen on kielletty.
 4. Mainostaminen on kielletty.
 5. Häirintä ja syrjintä Kastuu.netissä on nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle ja syrjinnälle. Erityisesti kiellettyä on sisältö, joka pilkkaa tai syrjii toista käyttäjää tai laajempaa ihmisryhmää esimerkiksi iän, sukupuolen, etnisen taustan, fetissin, sukupuoli-identiteetin tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella.Kaikenlainen seksuaalinen häirintä, kuten seksuaalissävytteinen ehdottelu, on ehdottomasti kielletty. Kiellettyä on myös muu keskustelun häirintä, kuten esimerkiksi saman viestin lähettäminen useita kertoja tai viestit ilman mitään merkityksellistä sisältöä.Häirinnästä ja syrjinnästä voi ilmoittaa ylläpidolle.
 6. Kuvan sivustolle lataava henkilö vastaa siitä että:
 • kuva on itse otettu tai kuvan ottajalta on saatu lupa julkaisuun
 • kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä on pyydetty lupa kuvan julkaisuun tai tunnistaminen on tehty mahdottomaksi
 • kaikki kuvassa esiintyvät henkilöt ovat kuvan ottamishetkellä täysi-ikäisiä ja täysivaltaisia

Sivuston ulkopuolisten kuvien ja videoiden uudelleen jakaminen on sallittua, mikäli ne löytyvät jostain julkisesta lähteestä (esimerkiksi Tumblr, Twitter, YouTube, Pornhub jne.) ja on perusteltua olettaa, että ne ovat siellä luvallisesti (sivusto ottaa tekijänoikeusilmoitukset vakavasti).

 1. Telegram-ryhmätKastuu.netillä on virallinen Telegram-ryhmä [Kastuu](Linkki tulee myöhemmin). Ryhmä on tarkoitettu vain foorumin jäsenille (kts. [ohje liittymiseen](Linkki tulee myöhemmin)), ja niissä käytävää keskustelua koskevat samat säännöt kuin foorumia. Lisäksi foorumilla on oma Telegram-kanava [Kastuu - Ilmoitukset](Linkki tulee myöhemmin), jossa ilmoitetaan uusista foorumiviesteistä.
 2. Tunnuksen poistaminenKäyttäjällä on oikeus pyytää tunnuksensa poistamista ottamalla yhteys ylläpitoon. Pääsääntöisesti tunnus muutetaan anonyymiksi ja käyttäjän lähettämät viestit jäävät näkyviin sivustolle. Käyttäjällä on myös mahdollisuus erikseen pyytää ylläpitoa poistamaan kaikki viestit tunnuksen poiston yhteydessä.
 3. Yksittäinen sääntörikkomus johtaa pääsääntöisesti viestin moderointiin ja mahdolliseen varoitukseen. Mikäli sääntörikkomukset ovat toistuvia tai erityisen vakavia, seurauksena on tunnuksen sulkeminen määräajaksi tai sen poisto.

Ehdot ja säännöt päivitetty 11.4.2023.